20 000 лева ще дари Община Генерал Тошево на МБАЛ – Добрич за закупуване на респиратор

Общинският съвет на Генерал Тошево е решил Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич да бъде подпомогната с 20 000 лева, съобщават от местната администрация.

20 000 лева ще дари Община Генерал Тошево на МБАЛ – Добрич за закупуване на респиратор

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната в Община Генерал Тошево е постъпило искане от директора на болницата д-р Светозар Байчев за отпускане на 20 000 лв. за закупуване на респиратори за лечебното заведение. 



На провело се вчера заседание ОбС – Генерал Тошево е приел с единодушие МБАЛ-Добрич да бъде финансово подпомогната. Със средствата ще се обезпечи закупуването на респиратор, който подпомага  дихателните процеси при пациенти с белодробна недостатъчност  и тежка форма на коронавирусна инфекция.

В момента Община Генерал Тошево притежава 3,30% от капитала на МБАЛ – Добрич. От местната администрация посочват, че след закриване на общинската болница в града, МБАЛ – Добрич е една от основните алтернативи за стационарно лечение на жителите на общината. С оглед на това ежегодно се подпомага финансово дейността на областния здравен център.