Нуждаещи се ученици от Добрич ще получат хранителни продукти благодарение на преподавателите им

В ОУ „Н. Й. Вапцаров“ преподаватели са организирали благотворителна акция

Нуждаещи се ученици от Добрич ще получат хранителни продукти благодарение на преподавателите им

19 нуждаещи се ученици от Основното училище „Н. Й. Вапцаров“ ще получат хранителни продукти от първа необходимост благодарение на своите преподаватели. Това съобщи за Добрич Онлайн директорът на учебното заведение Тошко Керанов. За всяко едно от децата учителите са закупили продукти на стойност 20 лева. Предстои да им бъдат раздадени. 



В училището за тях по принцип се осигурява храна от  кампанията “Топъл обяд” на Българския Червен кръст за нуждаещи се ученици, която в момента не се осъществява заради извънредното положение и въведеното дистанционното обучение. Това е била и причината да бъде реализирана дарителската кампания. 

Тошко Керанов сподели, че е получил уверение от кмета на Добрич Йордан Йорданов и директора на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов за съдействие при раздаването на хранителните продукти. 

Както Добрич Онлайн писа медиатор помага на учениците от Основното училище „Н. Й. Вапцаров“  без комуникационни устройства да се снабдят с учебния материал на хартиен носител. Учениците получават до адрес предварително подготвените материали от преподавателя по съответния предмет. Такъв медиатор е бил назначен в учебното заведение по проект „Подкрепа за успех“. Благодарение на него учениците без компютър или телефон успяват да не прекъснат своето обучение.