Шивашки фирми в Добрич с намалено производство заради извънредната ситуация в страната

Опасенията на собственика на фирма „Мис Ванини” - Ивайло Василев са, че ако ситуацията с разпространението на коронавируса скоро не бъде овладяна, може да се стигне и до затваряне на фирмата през април.

Шивашки фирми в Добрич с намалено производство заради извънредната ситуация в страната

Фирмата е на пазара от повече от 20 години. В нея работят над 50 човека, които могат да останат без препитание в продължение на месеци заради коронавируса. Тъй като производството е предназначено предимно на европейския пазар, повечето поръчки за април са били отменени. „Поради намаляването на обема на работа е възможно през следващия месец фирмата да затвори за известно време, а служителите да излязат в отпуск“, заяви за Добрич Онлайн управителят Ивайло Василев.



 

Към момента няма напуснали и освободени служители заради COVID-19, част от работниците са взели отпуск, за да се грижат за децата си, които в момента не посещават училище и детска градина.

Останалите служители работят при засилени мерки срещу разпространението на коронавируса. Всички използват предпазни маски, осигурени са гумени ръкавици, закупени са и дезинфектанти.


Хигиенистът почиства периодично дръжките на вратите, парапетите, плотовете, чиновете, работните места и всичко, до което непрекъснато се докосват хората. На входа на сградата е поставен дезинфектант за ръце. По думите на Ивайло Василев няма нужда някой да следи за спазването на мерките, защото всички работници гледат да предпазят себе си и колегите, с които работят.„Разчитаме на самосъзнанието на хората, те самите са заинтересовани от това нещо”, каза той. Въпреки притесненията управителят на фирма „Мис Ванини”.

Ивайло Василев изрази надеждата си положението, в което се намират, скоро да отмине и пазарът в Европа да се възстанови.