Таксиметрови шофьори в Добрич преустановиха работата си по време на извънредното положение

Около 70% от таксиметровите шофьори към Фаворит такси в Добрич временно са спрели да работят по време на извънредното положение в страната. Това коментира за медията ни собственикът на фирмата Красимир Гандев.

Таксиметрови шофьори в Добрич преустановиха работата си по време на извънредното положение

Той посочи, че превозвачите на пътници, преустановили своята работа, предимно са хора с определени здравословни проблеми. Те са решили да останат у дома с цел превенция от заразяване с коронавирус и евентуално последващо усложнение.



Въпреки че по-голяма част от шофьорите са спрели временно работа, таксиметровата фирма успява да обслужва своите клиенти. Причината е, че работата е намаляла с 80%.

„Работата е намаляла с 80%. Преди на ден обслужвахме около 500 клиента, сега са 100. Хората могат да разчитат на нас денонощно. Има кой да ги обслужи и извози“, увери Гандев. 

Той коментира още, че шофьорите от Фаворит такси спазват изискванията, целящи ограничение разпространението на Covid – 19. Водачите на леки таксиметрови автомобили използват маски и дезинфекцират превозните средства.

„Таксиметровите шофьори спазват изискванията, защото това все пак касае тяхното здраве и на семейството им“, каза в заключение собственикът на Фаворит такси. 

Мерките на Областния координационен щаб за таксиметровите превози са:

Всички превозвачи, които изпълняват таксиметрови превози, да създадат организация за превенция на служителите, ежедневна цялостна дезинфекция на превозните средства, регулярно почистване на филтрите на климатиците, както и дезинфекция на всички често докосвани повърхности – дръжки, прозорци, ръкохватки, след всеки курс. Водачите на превозните средства да работят със защитна маска, която да се сменя на всеки два часа и да бъдат снабдени с медицински ръкавици и препарати за дезинфекция на ръце.