ЗА ПРИМЕР: 10-годишно дете дари спестяванията си на МБАЛ – Добрич

10-годишният Божидар Христов от Добрич дари спестяванията си в помощ на Многопрофилната болница за активно лечение в града. Това съобщи за Добрич онлайн неговата майка Ели Петкова.

ЗА ПРИМЕР: 10-годишно дете дари спестяванията си на МБАЛ – Добрич

Божидар е ученик в трети клас в СУ „Св. Климент Охридски” в Добрич. Той и неговата майка се натъкнали на видеоклип в социалните мрежи с призив за дарение на добричката болница. Момчето се впечатлило от видеото и заявило, че иска да помогне на хората в лечебното заведение, за да могат, по неговите думи, да се справят с ужасния коронавирус и децата отново да играят навън, а не да си стоят затворени у дома. Малкият Божидар отишъл до мястото, в което си държал паричките, извадил ги и казал, че ще ги дари. Семействтото му се свързало с автора на видеото и му предали сумата от 60 лева, която той предоставил на МБАЛ - Добрич. 



Всеки, който иска да подпомогне добричката болница, може да го направи на банкова сметка „МБАЛ-Добрич” АД, гр.Добрич, ул.”Панайот Хитов”24, сметка в Първа инвестиционна банка, клон Добрич: IBAN BG81FINV91501016884394  BIC/ CODE FINVBGSF  ПИБ АД клон Добрич; адрес: гр.Добрич, 9300 бул. ”Независимост” № 1  ЕИК 124141302 ДДС № BG 124141302 ,изпълнителен директор д-р Светозар Байчев Петров.