Арестуваха служител на Е.ОН за далавери с ток

Работник на електроразпределителното дружество в Североизточна България е задържан. Подготвял престъпление – да манипулира електромер, за да отчита по-малко.

Арестуваха служител на Е.ОН за далавери с ток
Работник в електроразпределителното дружество в Североизточна България е бил арестуван, съобщиха от полицията във Варна.

Вчера е получен сигнал от директор на дирекция в "Е.ОН България Mрежи" АД, за подготвяно престъпление по чл. 234 В от НК. Сигналът е свързан с манипулиране на измервателния уред с цел неотчитане на реално разходваната електрическа енергия.

Служител на дружеството трябвало да получи 500 лв.

Срещу парите е трябвало да пипне електромерa на апартамент на ул. "Петко Тодоров" 60, собственост и ползван от М. К., за да показва по-малко похарчен ток.

Образувано е ДП. В хода на досъдебното производство за 24 ч. са задържани Мл. Г. 40 г. от Варна, служител на Е. ОН, и Пл. М. 36 г. от Варна.

Същата вечер двамата извършили софтуерно манипулиране, което отчитало занижени и нереални стойности на изразходваната еленергия. Иззети са електромерът, инструменти и уреди за манипулиране на измервателния уред, както и парите - 500 лв., за услугата.