ЗА ПРИМЕР: Мая Димитрова с лично дарение за МБАЛ - Добрич

500 чифта ръкавици и 30 чифта предпазни очила е дарила днес Мая Димитрова за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

ЗА ПРИМЕР: Мая Димитрова с лично дарение за МБАЛ - Добрич

Мотивът за жеста й е бил подбуден от вчерашния призив на лечебното заведение, с който ръководството съобщи, че приема дарения от лични предпазни средства за персонала. В благородното дело се е включил и общинският съветник Стоян Люцканов с още 10 чифта предпазни очила.



„Разбрах, че имат нужда от предпазни шлемове, но такива просто няма. Казах, че ще бъдем полезни с каквото можем. Това, което успях да намеря, го дарих“, посочи Мая Димитрова. 

Припомняме, че болницата в Добрич набира и финансови средства за закупуване на два дезинфекционни апарата, всеки от които е на цена от 6 204 лева. С тях ще могат да бъдат обработвани помещения в Отделението по инфекциозни болести, операционния блок и интензивните сектори, за да се посрещане увеличения обем хигиенни дейности в рамките на противоепидемичните мерки при създалата се ситуация с разпространението на коронавируса в страната.