Любен Чаталов протяга ръка на Алекс

Обичаният български актьор Любен Чаталов се включва в благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". На 10 октомври той ще представи моноспектакъла "Муха" в подкрепа на болното дете. Благотворителната инициатива се организира от нашата съгражданка Нана Шопова и ще се осъществи с подкрепата на община град Добрич. Моноспектакълът ще бъде игран от 19 часа в общински младежки център "Захари Стоянов" в Добрич. Цената на билета е 10 лева, за ученици и пенсионери - 5 лева.

Любен Чаталов протяга ръка на Алекс

„Муха” е еднократна пиеса на друг любим български актьор - Иван Иванов. Той подарява текста на моноспектакъла на Любен Чаталов по случай неговия 60-годишен юбилей, пише ticketpro.bg. Пиесата разказва историята на един самотник, който си въобразява, че общува със света, като пише писма /до Бриджит Бардо, Бил Клинтън и др./, които така и никога не изпраща. Героят на Чаталов е интелектуалец, амбициран да свърши безброй полезни неща, за което обаче неминуемо е възпрепятстван. 

Моноспектакълът поставя въпроса за трудното начало и отлагането на днешната работа за утре. Затова разбира се има безброй причини, които са вътре в самият герой, който неслучайно няма име – той е един обикновен човек, един от нас, човек, който има своята муха в главата.

 

„На всички ни се случва да имаме понякога муха в главата си – някаква идея, която ни преследва и обсебва, занимава мислите ни непрекъснато, превръщайки се едва ли не в смисъл на живота”, разказва Любен Чаталов за своя герой.

 

Около 25 000 лева са необходими за втория курс на лечение на 5-годишната Александра Маркова в Израел, в момента семейството й разполага с почти 19 500 лева.

 

Банковата сметка за набиране на средства за Алекс е:
IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич