ОПУ-Добрич работи за подобряване безопасността на движение

Областно Пътно Управление - Добрич работи за подобряване безопасността на движение по републиканската пътна мрежа. На територията на областта от началото на годината са поставени общо 131 пътни знака; от тях 88 са новопоставени, а 43 са възстановени. Само през месец септември по околовръстен път II-97 са сложени 38 пътни знака Ж7 „Указателна стрелка”, обозначаващи основните направления по кръговите кръстовища.

ОПУ-Добрич работи за подобряване безопасността на движение

През тази година ОПУ Добрич ремонтира 5 мостови съоръжения на обща стойност 25 900 лв. Ремонтните дейности обхващат подобряване на отводняването, поставяне на бетонни бордюри и улеи, възстановяване на отнесени насипи, направа на стоманена предпазна ограда и парапет. Два от ремонтираните моста са на път III-9002 близо до селата Дропла и Змеево, един на Околовръстен път, един преди с. Росица и един до с. Божаново. Възстановяването на предпазните огради и парапети се наложи след кражба на предишните.
    

С  оглед настъпващия есенно-зимен сезон в процес на подготовка и съгласуване е Оперативен план за зимно поддържане, касаещ републиканските пътища в областта.