Стотици добруджанци събра турнирът по конен спорт в с. Малка Смолница

По традиция на Тодоровден в с. Малка Смолница се провежда турнир по конен спорт. И тази година събитието предизвика огромен интерес и събра публика от стотици добруджанци.

Стотици добруджанци събра турнирът по конен спорт в с. Малка Смолница



„Чисто исторически турнирът в с. Малка Смолница се провежда от 1944 г. С всяка една година се увеличават участниците и публиката. Благодарим много на нашите спонсори, които са винаги до нас и ни подкрепят в реализирането на този празник”, заяви кметският наместник на с. Малка Смолница  Тихомир Колев. 


В тазгодишното издание на турнира по конен спорт  участват над 20 състезатели от Добричка област. Дисциплините, в които мерят сили са паркур Х, паркур 80 см, който е за аматьори, млади коне и състезатели, паркур 100 см, 110 -115 см и Селска кушия. 


Най-възрастният участник е на 54 години, а най-младият – 4-годишната Александра Атанасова от с. Малка Смолница. Тя получи специална парична награда от лаборатория „Рамус”, която й беше връчена от Георги Стоилов на 88 години, бивш участник в традиционните конни състезания. 


На събитието присъства и зам.-кметът по „Финансови – стопански дейности“  в Община Добричка Атанас Дучев. „На днешния хубав християнски празник Тодоровден искам да пожелая, от името на община Добричка, много здраве, късмет и берекет на имениците, на техните семейства и близки, а на участниците в кушиите най-висок и бърз резултат.  Честит празник!”, каза той. 


Победителите в традиционния турнир по конен спорт в с. Малка Смолница ще бъдат публикувани в следващи статия.