Ремонтираха най-стария клуб на пенсионера в Тервел

Най-старият клуб на пенсионера в Тервел беше изцяло ремонтиран и реновиран. Очаква се той да отвори врати в празничния 8 март, съобщават от местната администрация.

Ремонтираха най-стария клуб на пенсионера в Тервел

Обновеният клуб е с подменени електрическа и ВиК инсталация, извършен е основен ремонт на санитарни възли, обособени са на кухненски помещения, сменена е старата облицовка на тавана и част от стените, стара метална дограма е подменена с нова PVC, положена е нова настилка от гранитогрес в мокри помещения, нов балатум в зала, боядисани са стените и тавани. Закупено е  ново обзавеждане на кухненските помещения и залата, освежени са външните фасади на сградата. 



Общата сума, която общината разходва за ремонта и обзавеждането на най-стария клуб на пенсионера в Тервел е 13 444 лв. с ДДС.

Всички дейности се извършиха с помощта на работници и служители от Община Тервел. Не са използвани услугите на фирми, с изключение на местна фирма, изработила дограмата. 

В ремонта взеха участие и работници по проект “Интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование и социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Тервел“ от с.Орляк. 

Всички дейности по ремонта и обзавеждането бяха инициирани и координирани от зам.-кметовете на Община Тервел Велчо Велчев и Дияна Илиева.

Всички помещения са декорирани с традиционни за селата в общината носии, облекла и предмети.Множество снимки красят стените и напомнят на домакините за преживяванията им на фестивали, събори и празници.

Клубът на пенсионера №1 ще отвори врати за своите членове в празничния 8 март.