Избраха кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров за член на Управителния съвет на НСОРБ

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров е бил избран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, съобщават от местната администрация.

Избраха кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров за член на Управителния съвет на НСОРБ

След гласуване на 265 общини от страната, са били избрани 23-ма членове на Управителния съвет на състояло се Общо събрание на организацията в София. 


Кандидатурата на Валентин Димитров са издигнали делегатите на 35 общини на форума, организиран от НСОРБ за Североизточния район, провел се на 6 февруари в град Варна. Събитието  е било част от програмата на Сдружението за подкрепа на новите изборни лица, които встъпват в местната власт в мандат 2019 – 2023 г.

От местната администрация съобщават още, че градоначалникът на Генерал Тошево е посочил, приоритета в работата му като член на Управителния съвет на НСОРБ - финансова децентрализация за силна местна власт и решаване на проблемите във ВиК сектора.

НСОРБ е официалният представител на местната власт в 261 междуведомствени органи – консултативни съвети, комитети за наблюдение, комисии, работни групи и др. В оперативната им работа участват над 550 представители от близо 200 общини.