Радо Стойчев остава треньор на България

Президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров пресече в зародиш спекулациите за предстоящо уволнение на старши треньора Радо Стойчев.

Радо Стойчев остава треньор на България
Босът подчерта, че основният приоритет на националите е участие на Олимпиадата в Лондон догодина. Лазаров коментира класирането на шесто място на Европейското първенство, като направи паралел между волейбола и останалите ни колективни спортове.

"Не, не, не! Твърде прибързани са всичките тези мнения  и размишления. Хайде да не подценяваме, все пак шесто място на Европейско първенство без да се сравнявам с някои други спортове, е безспорен успех. Летвата за волейбола е твърде високо вдигната и се очаква едва ли не да бъде сменян треньорът", каза Лазаров.

"Много важно за нас е какво трябва да се поправи в отбора. Тъй като безспорно бяха допуснати грешки, които не трябва бъдат повтаряни при следващото значимо събитие, а това е олимпийската квалификация. Страшно ми се иска нашият отбор да спечели квота за олимпийските игри именно тук в София , пред своя публика, и това е най-важният въпрос, който ще искаме да обсъдим с Радостин Стойчев", обясни позицията на ръководството Данчо Лазаров.