Стартира национален ученически конкурс “Млад иноватор”, подкрепен от МОН

За първа година стартира ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“.

Стартира национален ученически конкурс “Млад иноватор”, подкрепен от МОН

Организатор е инвестиционният фонд с фокус устойчиво развитие и иновации - PostScriptum Ventures - който осигурява и наградния фонд на стойност близо 10 000 лева. Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката.


Мисията на конкурса е да провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху практични решения, които да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем.

Конкурсът е разделен в две категории. Първата е за по-малките участници от 1. до 7. клас, които могат да се включат като изпратят рисунка, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще. В категорията за рисунка ще се излъчат десет победители. Журито ще търси както прецизно художествено изпълнение, така и идейност по темата и демонстрирано иновативно, комбинативно мислене за бъдеще.

Втората категория е за ученици от 8. до 12. клас, които следва да участват в екип (двама до петима участници) и да представят свое оригинално проектно предложение по посочената тема, което имат желание да реализират. Оценяването на проектите ще се осъществява в три етапа – предварителна селекция, финално класиране и финална презентация.

“Нашата цел е да се отключи любопитството на участниците към устойчивото развитие като принцип на обединение на екологичното, социалното и икономическото. Заедно с това да дадем възможност за реализация на проектите.”, отбелязва управляващият мениджър на PostScriptum Ventures Димитър Енчев.

Повече информация за условията на конкурса и начина на участие, може да се открие тук - www.mladinovator.bg. Крайният срок за подаване на предложенията е 31.01.2020 г. Съмищленици на конкурса и участници в журито са ГрийнПийс България, „Музейко“, Ratio, Junior Achievement Bulgaria, ЕКО H2O.

Награждаването ще се състои на 29.02.2020 г. в учебния корпус на “МУЗЕЙКО”, град София. Участие ще вземе заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева.