Детска площадка в Генерал Тошево показва безопасността на движението

От началото на годината децата в Генерал Тошево се радват на площадка, показваща безопасността на движението, съобщават от местната администрация.

Детска площадка в Генерал Тошево показва безопасността на движението

Съоръжението се намира в началото на централния градски парк и представлява умалено копие на кръгово кръстовище.


Върху площ от 240 кв. м. са обозначени в умален размер улици със съответната хоризонтална маркировка за преминаване на пешеходци и автомобили, кръстовища, кръгово движение и пътни знаци. 

На площадката в реални условия могат да се пресъздават ситуации, в които попадат участниците в движението по пътищата. По време на своите практически занимания, които могат да бъдат организирани от училища и детски градини, децата ще имат възможността да влязат в ролите на пешеходец, водач на автомобил, колоездач и дори регулировчик или служител в КАТ. 


Идеята на новата площадка е децата да овладеят правилата за движение и да се чувстват по-сигурни на пътя. Демонстрации на децата си могат да правят и родители с електрически коли, мини автомобили, мотоциклети и велосипеди.

Проектът е насочен към изграждане в децата на представи и понятия за пътното движение и възпитаване на транспортна култура при ежедневното им придвижване по улиците, както и ориентировъчна способност.

Ремонтните дейности включваха изкопни работи на земни маси, полагане на трошенокаменна настилка и два пласта асфалтова настилка. Положени са и бордюри, хоризонтална маркировка от боя с перли, тръби и пътни знаци. Пътните знаци са стоп, път с предимство, забранено паркирането, пропусни движещите се по пътя с предимство, кръгово движение, пешеходна пътека и паркинг. Общата стойност е 23 119,07 лв. с ДДС.