Младоженци от Холандия, Норвегия и САЩ са се врекли един на друг в „Двореца” в Балчик

През 2019 година специалните събития като сватби и кръщенета в „Двореца“ в Балчик са били 73. В 52 ритуала влюбени двойки са се врекли един на друг.

Младоженци от Холандия, Норвегия и САЩ са се врекли един на друг в „Двореца” в Балчик

Проведени са 31 изцяло български сватби като младоженците най-често са били от Балчик, Добрич и Варна. 11 младоженци от столицата са си казали заветното „да” в магичната обстановка на двореца на кралица Мария.


Смесените и чуждестранни бракове през отминаващата година са били 21. „През юни младоженка от Варна се венча за младеж от Юханесбург, а през юли бургазлийка доведе своя избраник от Хюстън”, сподели директорът на ДКИ КЦ „Двореца” в Балчик Жени Михайлова. Силният пол също не отстъпва – Даниел от Добрич се е врекъл на своята половинка Жозефин от Мадрид, а Петър от Търговище – на своята избраница Юлия от Русия. 

Жени Михайлова сподели, че интересното през тази година е било, че са се състояли сватби с младоженци от Холандия. 

При изцяло чуждестранните бракове преобладават двойки от  Норвегия, САЩ, Германия, Великобритания  и Австрия.

През 2019 година в ритуалите все повече са навлезли народните елементи и все повече младоженци са решили да облекат народни носии в най-специалния си ден. „Това, което ни радва е, че чужди и смесени двойки се докосват до българския фолклор, традиция и етнология”, каза в заключение Жени Михайлова. 

Снимка: SteFoto