Кражба на 20 000 лева от заведение в Добрич и още осем обира са регистрирани в областта

За девет кражби от 23 до 26 декември в областта съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Кражба на 20 000 лева от заведение в Добрич и още осем обира са регистрирани в областта

На 23 декември в полицията е било получено съобщение за извършена кражба от частен имот в село Малка Смолница, обл. Добрич. По данни на тъжителя са откраднати ъглошлайф и мотофреза. По случая е образувано досъдебно производство.



На 24 декември, около 04:20 часа, в полицията е било получено съобщение за взломна кражба от заведение по ул. „България” в град Добрич. Чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е открадната метална каса с намиращите се в нея огнестрелно оръжие и сумата от 20 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 декември, около 16:00 часа, в полицията е било получено съобщение за откраднат телевизор от частен имот в село Горица, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново на 24 декември, около 10:30 часа, в полицията е бил подаден сигнал за кражба на бензинов генератор за ток и три броя ръчни електрически инструмента от частен имот в село Могилище, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство. 

2 000 лева са откраднали от частен имот в село Кочмар, обл. Добрич. Сигналът за кражбата е бил подаден на 25 декември, около 22:10 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

На 26 декември след проведени разследвания от органите на реда е бил задържан криминално проявен 22-годишен мъж от град Добрич. В хода на работа са установили, че е откраднал мотофреза и ъглошлайф от частен имот в село Малка Смолница  на 24 декември. 

Още един мъж е бил задържан след проведени разследвания – криминално проявен младеж на 19 години от с. Могилеще, обл. Добрич. В хода на работа органите на реда са установили, че е откраднал електрически инструменти и генератор от частен имот в с. Могилище на 24 декември.

500 лева на монети са откраднали от частен имот в Каварна. Сигналът е бил подаден в полицията на 26 декември, около 18:30 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Още една кражба е била регистрирана на територията на Каварна. На 26 декември, около 12:30 часа, в полицията са получили съобщение за откраднато домашно имущество, електрически тример и четири броя алуминиеви джанти от частен имот. По случая е образувано досъдебно производство.