„Добруджа 07“ не остави шансове на „Арда“

Добричлии измъкнаха чиста победа над отбора от Кърджали

„Добруджа 07“ не остави шансове на „Арда“

Шеста победа през есенния дял на шампионата в Суперлигата измъкнаха волейболистите на „Добруджа 07“. В мач от IX кръг добричлии се наложиха с 3:0 гейма над „Арда“. Привидно отборът от Кърджали се опитваше да поддържа интригата в зала „Добротица“, но домакините бяха по-съсредоточени и вложиха повече желание за достигане до успеха, който стана факт. В отделните части, водения от новият наставник на добруджанци състав – Петър Шопов, надделя с 25:16, 25:20 и 25:22 точки.



Гостите от Южна България оказаха най-сериозна съпротива в трети гейм, в който на няколко пъти изравняваха до 17:17, но в заключителните епизоди от двубоя домакините наложиха волята си и заслужено ликуваха. За най-полезен състезател в срещата беше определен Жулиен Георгиев от „Добруджа 07“, който със 17 точки стана и най-резултатен на игрището. Така с 19 пункта добричлии се завърнаха на трета позиция във временното класиране, с колкото е и тимът на „Монтана“. В Х кръг следва гостуване в Бургас на шампиона „Нефтохимик“.    
За „Добруджа 07“ играха: Ив. Станев, Д. Маринков, Св. Арнаудов, Пл. Шекерджиев, Ж. Георгиев, Ал. Кордев, Н. Тодоров – либеро /Кр. Гайдарски, Ив. Петров, Й. Пеев, Ал. Николов, Ив. Крачев, С. Василев/.