Инициативата „Споделен хляб“ докосна сърцата на ученици от Финансово-стопанската гимназия в Добрич

Учениците от 9 „в“ клас на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич, с класен ръководител Мариета Матева, се присъединиха към благотворителната кампания на Клуба за народни танци „Жътвари“ и Фондация „Милостиво сърце“.

Инициативата „Споделен хляб“ докосна сърцата на ученици от Финансово-стопанската гимназия в Добрич

Някои от децата са научилит за инициативата „Споделен хляб“ от родителите си, които танцуват в Клуба,  други – от информационното табло в училище, а трети - от приятели. В рамките на три дни, те са успели да се организират, да отделят от джобните си и да купят продукти от първа необходимост, с които да подкрепят хора в неравностойно положение. 


Над 200 продукта дариха деца от ДГ „Славейче“ за хора в неравностойно положение

„Надяваме се да зарадваме някого по Коледа. Искаме повече хора да се чувстват спокойни и щастливи в тези светли дни“,  споделиха учениците от последната паралелка с профил „Митническа и данъчна администрация“ към Финансово-стопанската гимназия в Добрич.

Стоки и парични средства за инициативата "Споделен хляб" се събират от понеделник до четвъртък, от 17.30 до 20.30 часа, в Спортната зала на Международния колеж в Добрич. Дарения могат да се правят до 15 декември. 

Автор: Филка Крумова