С коли към Гоце Делчев се насочват хандбалистите

Три гостувания остават на „жълто-зелените“ до края на есенния дял в „А“ РХГ

С коли към Гоце Делчев се насочват хандбалистите

Мъжкият хандбален тим на „Добруджа“ трябва да преодолее най-далечното разстояние за мач от есенния дял на първенството в „А“ РХГ, а именно до Гоце Делчев. Пътуването до Югозападна България ще стане с лични автомобили, като състезателите ще се отправят днес за там по различно време. Причината е, че голяма част от играчите са на работа или имат лични ангажименти. Потвърждение за това даде президентът и старши треньор в добричкия клуб Георги Андреев.


Смятаме да преспим в Гоце Делчев, защото началният час на срещата в неделя е 15,00. Ако не сторим това, може би е необходимо да тръгнем в тази посока малко след полунощ и от колите директно да излезем на игрището. Финасовият недоимък при нас е перманентен, но просто нямаме друг шанс ако искаме да съхраним здравето и боеспособността на играчите. В залата на „Пирин“ винаги се играе трудно, пък и те са подсилили състава си. Въпреки това, отиваме в Г. Делчев за победа, която сме в състояние да постигнем при пределна концентрация и мобилизация, изрази оптимизъм клубният шеф.

Единственият хандбалист на „жълто-зелените“, който може да пропусне двубоя, е Илиян Илиев. Опитният боец е измъчван от травма и в зависимост от състоянито му ще се вземе решение дали ще влезе в групата за срещата. Във временното класиране добруджанци заемат втора позиция, а до края на есенния дял в елита им предстоят общо три гостувания. Независимо от трудната програма, целта пред отбора до края на 2019 г. е второто място да бъде съхранено, а през пролетта да се навлезе в оптимална спортна форма непосредствено преди плейофите.
Програма за срещите от VII кръг в „А“ РХГ /мъже/ - 30.11 /събота/, 17,00 ч.: Спартак /Вн/ - Чардафон /Гб/; 1.12 /неделя/, 15,00 ч.: Пирин /ГД/ - Добруджа, Осъм /Лч/ - Локомотив /Вн/, Локомотив /ГО/ - НСА, Асти /Хс/ - почива.