Гигантски езици и дълги нокти поставят рекорди в новия „Гинес“

Почти 10-сантиметров език и триметрови нокти са само две от новопопълненията в новото издание на „Книгата за рекордите на Гинес“, което ще излезе през 2012г.

Гигантски езици и дълги нокти поставят рекорди в новия „Гинес“
45-годишната Кристин Уолтън от Лас Вегас е притежателка на най-дългите нокти в света, като това е един от най-забележителните нови рекорди в „Гинес". Уолтън, която не си е рязала ноктите от 1990, притежава забележителните 309,8 см на лявата си ръка и 292,1 см на дясната - иначе казано, общата дължина е 601,9 сантиметра. И, самата тя показва, няма никакви проблеми с ежедневните си дейности или с работата си като певица.
 
Предишният носител на титлата „жена с най-дълги нокти" бе Лий Редмънд от Солт Лейк Сити, отново в САЩ, но при трагичен инцидент в автокатастрофа през 2009 тя загуби ноктите си.
 
56bd81791f05_600 
 
Шенъл Тапър от Калифорния пък е жената с най-дълъг език. Студентката поставя рекорда с удивителното парче от 9,75 сантиметра - от основата до върха. Това е приблизително два пъти по-дълго от средната дължина на човешкия език, дълго е колкото най-голямата измерена хлебарка и е приблизително колкото един iPhone.
 
Друг от ненормалниците пък поставя рекорд за най-много поставени пиърсинги наведнъж. За 7 часа и 46 минути на Крис Елиът са поставени цели 3900 метални парчета по тялото. Предишният рекорд отново принадлежи на него и татуиста му, Тайсън Тюрк, но в него имаше едва 3100 пиърсинга.
 
Евин Дъгас от Ню Орлиънс пък влиза в книгата с рекорда за най-голямата естествена афро-прическа. Обиколката на косата на 36-годишната дама е 1,32 метра и е поддържана цели 12 години. „Винаги я заплитам в разни дървета", разказва Дъгас и допълва, че много мрази наглеците, които пипат прическата й без да са поискали разрешение преди това.
 
8b146d475fcd_600