Над 80 есета ще се състезават в областния конкурс „Какво е за мен щастливото детство?”

87 есета са изпратени за участие в областния конкурс „Какво е за мен щастливото детство?”, съобщи за Добрич Онлайн организаторът в ОМЦ „Захари Стоянов“ Силвия Венелинова.

Над 80 есета ще се състезават в областния конкурс „Какво е за мен щастливото детство?”

Eсетата са на участници от цялата област Добрич, като за първи път се включват от Балчик и Генерал Тошево. Интересен факт е, че тази година организаторите на конкурса са получили текстове на младежи от градовете Сливен, Плевен, Димитровград, Велико Търново, Русе и Шумен. Техните есета няма да бъдат зачетени, тъй като в регламента е посочено, че конкурсът е за Добричка област. 



“Това говори, че темите, които поставят Младежкият център и Фондация „Лумос“ са достъпни, важни и интересът към тях не е само в област Добрич, а в цяла България. Това, може би, е заявка конкурсът да стане национален”, сподели Силвия Венелинова.

Есетата ще бъдат оценени от жури, оглавено от председателя на Сдружението на писателите в Добрич Сашо Серафимов. Останалите членове са Петранка Божкова, филолог,  поет и журналист, Мария Методиева, председател на Фондацията „Св. Николай Чудотворец“ и ръководителят на “Лумос” в Добрич Снежана Ванкова. 

“Младежкият център и Фондация “Лумос” сме благодарни на всички, които са поощрили своите ученици и деца да участват в конкурса. Не е лесно да мотивираш един млад човек да чете. Още по-голямо предизвикателство е да седне и да напише нещо. Доволни сме от крайния резултат”, каза още Силвия Венелинова.

Очаква се резултатите да излязат в началото на месец декември. Те ще бъдат обявени на фейсбук страницата на Общинския младежки център. Победителите в конкурса „Какво е за мен щастливото детство?” ще бъдат наградени.

Припомняме, че конкурсът беше организиран от ОМЦ “Захари Стоянов” и Фондация „Лумос“. В него можеха да участват младежи на възраст от 11 до 19-годишна възраст, разпределени в две групи – от 11 до 14 години и от 15 до 19 години.