Снимка от Добрич е сред победителите в конкурс на Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Снимка на градския парк „Св. Георги“ в Добрич е сред победителите в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“, организирана от МРРБ.

Снимка от Добрич е сред победителите в конкурс на Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Останалите два града, класирали се в челната тройка са Габрово и Стара Загора. Фотоконкурсът е част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“. Целта е била снимките да представят обекти, обновени с европейско финансиране по управляваните от МРРБ програми „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и „Региони в растеж“ 2014-2020 г.



Първо място в инициативата е спечелил Ярослав Чепурной за снимката си на ново градско кръгово кръстовище в Габрово, показваща как модерното лед осветление завладява града. На второ място се е наредила снимката на Михаил Михалев от Стара Загора, който е представил обновения парк „Артилерийски“. На трето място се е класирала фотография на парк „Св. Георги“ в Добрич.

Снимките са подредени в специална изложба в столичния електротранспорт, където са изложени кадри на реализирани проекти по европейските програми. Жители и гости на София могат да видят обектите преди и след обновяването им с европейското финансиране в 50-те тролейбуса, закупени по проект „Интегриран Столичен градски транспорт“, финансиран по Оперативната програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

От МРРБ информират още, че в рамките на конкурса в регионалното министерство са получили общо 190 снимки. Най-много са били на обекти от градовете София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра.

Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 година.