Кметът на Добрич Йордан Йорданов и "Чудната градина" с поредно международно признание

Кметът на Добрич Йордан Йорданов и социалното предприятие "Чудната градина" са финалисти в престижните международни награди „Иновации в политиката“ 2019.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов  и "Чудната градина" с поредно международно признание

Вотът за наградите е на жури от 1 067 граждани на Европа. Победителите ще бъдат обявени на 4 декември тази година на официална церемония в Берлин.


Община Добрич има традиционно добри отношения с неправителствените организации в града като ги подкрепя с различни проекти и програми и им дава възможност да разгърнат своята дейност и да бъдат активни в реализацията на общинските инициативи. Плод на това сътрудничество е  социалното предприятие „Чудната градина“, първо в добруджанския град, в което работят хора с умствени увреждания. Теренът е предоставен от Община Добрич и е превърнат в оранжерия както за отглеждане на цветя, така и за зеленчуци. Продукцията може да се открие на различни щандове в града и е екологична чиста. Тя е все по-търсена от партньори и приятели и доставя радост.  „Чудната градина“ се управлява от фондация „Св. Николай Чудотворец“ с председател Мария Методиева и всички постъпления се използват за реинвестиране, за да може да се поддържа и разширява обхвата. Общо хората, които работят в „Чудната градина“, наброяват 21. Най-младият е на 19 години, най-възрастният - на 54.

Община Добрич припомня, че през 2018 година Кметът Йордан Йорданов отново беше сред финалистите за международните награди на Института за иновации в политиката за форума „Добрич в бъдеще време“.