Събират средства за предоставена транспортна количка за недоносени на МБАЛ - Добрич

Фондация “Нашите недоносени деца” събира средства за транспортна количка, която е била дарена заедно с високотехнологичния кувьоз от организацията за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Събират средства за предоставена транспортна количка за недоносени на МБАЛ - Добрич

Припомняме, че това лято благодарение на съвместна инициатива на Асоциацията на банките в България и Фондацията “Нашите недоносени деца” Неонатологичното отделение получи високотехнологичен транспортен кувьоз. Апаратурата служи за безопасно транспортиране на високо рискови новородени, както и за полагането на адекватни грижи за децата в най-тежко състояние. 



От Фондацията “Нашите недоносени деца” споделиха за Добрич Онлайн, че за да отговорят на изискванията за съвременно транспортиране на нуждаещите се бебета, са дарили и транспортна количка. Фирма Дъчмед Интернешанъл, които от фондацията определят като социално отговорна компания, са направили отстъпка на закупената апаратура и са отсрочили заплащането на транспортната количка до 31 декември. Тя трябва да бъде заплатена до края на 2019 година. Общата й стойност е 7968 лева. Към момента благодарение на дарители са събрали 3820 лева. До края на тази година фондацията трябва да набави сумата  от 4148 лева.

Желаещите да дарят, могат да го напрвят (ТУК).

В заключение от Фондацията “Нашите недоносени деца” споделиха, че по повод Световния ден на недоносените деца желаят да организират изложба в Добрич "Родени герои - животът, който предстои". Идеята е чрез снимки да бъдат показани различни области от живота на недоносените деца - от първата глътка въздух до израстването им като хора със собствени семейства и деца.