Как да се грижим за чувствителната кожа през есента?

Чувствителна ли е вашата кожа?

Как да се грижим за чувствителната кожа през есента?

Преди да се потопите в нова рутина за грижа за кожата тази есен, важно е да определите дали всъщност имате чувствителна кожа или не. Има няколко неща, които могат да ви помогнат да определите дали имате чувствителна кожа. Помислете как се чувства вашата кожа след използване на определени продукти. Ако стане на петна и почувствате сърбеж след употреба на продукт, съдържащ аромати, алкохол или други добавки, това може да бъде свързано с продукта за грижа за кожата, който сте използвали. Ето защо намирането на подходящите продукти за грижа за чувствителната кожа е задължително този сезон.


5 СЪВЕТИ ЗА ГРИЖА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Ето няколко лесни начини да се грижите за чувствителната кожа през този сезон.

1. Почиствайте кожата си с мицеларна вода. Когато става въпрос за чувствителна кожа, е добре да стоите далеч от разпенващите почистващи препарати. Вместо това опитайте мицеларна вода, нежна опция за почистване без изплакване. Мицеларната вода се захранва от малки мицели - маслени молекули, които действат като магнит за премахване на мръсотия и грим далеч от кожата. Мицеларната вода хидратира и успокоява. Подходяща е за чувствителна кожа и не съдържа алкохол или други дразнещи съставки. Всичко, което трябва да направите е да изсипете малко мицеларна вода върху памучен тампон и да избършете с него лицето си. Мицеларната вода не изисква изплакване, което е изключително удобно в забързаното ни ежедневие.

2. Използвайте овлажнител. Ако имате чувствителна кожа, пропускането на овлажнител не трябва да е опция. Опитайте овлажняващите кремове на козметика Eucerin. Овлажнителят помага за укрепване на кожната бариера. Веднага кожата се чувства по-мека, гладка и по-стегната. При продължителна употреба с течение на времето, появата на фини линии и бръчки намалява и бистротата на кожата се подобрява. 

3. Добавете успокояваща маска за лице към рутината си. Понякога чувствителната ви кожа се нуждае от малко допълнителна грижа извън обичайната ви рутина за почистване и овлажняване. За да придадете на тена си блясък, пробвайте L'Oréal Paris Pure-Clay Clear & Comfort маска за лице към ежедневната си грижа за кожата. Кожата ви ще се чувства освежена и здрава. Два пъти седмично нанасяйте равномерен слой върху чиста, суха кожа, оставете така за 10-15 минути, след това изплакнете обилно с хладка вода и изсушете.

4. Ограничете времето си на слънце. Ако имате чувствителна кожа, коятолесно се раздразва, не се излагайте на слънце и използвайте слънцезащитни продукти. Изберете крем слънцезащитен крем с широк спектър на действие, тъй като може да предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи. Потърсете слънцезащитен крем с широк спектър на действие или овлажнител със SPF, създаден за чувствителна кожа.

5. Къпете се с хладка вода. Горещата вода може да направи чувствителната кожа още по-суха. Що се отнася до почистването на тялото, използвайте нежно измиващо средство без аромат.