БАН одобри идеен проект “Творческа лаборатория” на ЕГ “Гео Милев” сред 80 предложения

Идейният проект “Творческа лаборатория” е на преподавател по Български език и литература Дияна Боева, а текстът на Георги Марков

БАН одобри идеен проект “Творческа лаборатория” на ЕГ “Гео Милев” сред 80 предложения

Проектът на Езиковата гимназия “Гео Милев” е бил одобрен от Българската академия на науките сред 80 предложения от цялата страна, съобщават от учебното заведение. 



През октомври Ученическият институт на Българската академия на науките е обявил конкурс за създаване на Малки учебно-изследователски общности в рамките на финансираната от Министерството на образованието и изпълнявана от БАН програма „Образование с наука“. 

Допустимият брой на одобрените проекти е бил 15, като 9 от Малките учебно-изследователски общности, МУИО, са били в областта на естествените науки, технологиите, инженерството и математиката, а останалите 6 в областта на хуманитарните и обществените науки.

Сред близо 160 свои ученици преподавателят Дияна Боева е избирала да работи с десетокласниците Иван Друмев, Йоанна Ненкова, Симона Колева и Гергана Василева. Целта е подготовката им за Ученическата научна сесия на УчИ-БАН през 2020-а година.

Ръководителят на Творческата лаборатория към ЕГ „Гео Милев“ ще посети тазгодишната научната сесия на УчИ-БАН, която ще се проведе на 28 и 29 ноември  в София.