Общински съветници се отказаха от мястото си в ОбС - Добрич

От Общинската избирателна комисия в Добрич става ясно, че четирима общински съветници се отказват от местния парламент.

Общински съветници се отказаха от мястото си в ОбС - Добрич

Те са подали заявления в ОИК-Добрич, в които посочват, че желаят да бъдат заличени от списъка на избраните общински съветници.


Едно от заявленията е от Йордан Йорданов, избран за общински съветник от листата на  Местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН). Той се отказва от мястото си в ОбС, тъй като е избран за кмет на община Добрич. Със 100 действителни преференции Велислав Даскалов ще влезе на негово място. 

Още едно заявление за отказ е подадено от избран общински съветник от същата коалиция. То е от Елка Димова, която през миналия мандат беше зам.-кмет по „Финанси и общинска собственост“. Със 124 действителни преференции Невяна Люцканова ще влезе на нейно място в ОбС - Добрич.

Останалите две заявления в ОИК-Добрич са подадени от избрани общински съветници от Местната коалиция  ГЕРБ (СДС). Първото такова е подадено от Красимир Николов, като на негово място в ОбС е избран да влезе Младен Матеев със 162 действителни преференции. Той, обаче, от своя страна също е подал заявление, с което моли да бъде заличен от списъка. Така на мястото на Матеев ще влезе Павлин Тодоров, който е със 79 действителни преференции.