Общинският съвет на Балчик проведе първо заседание и избра председател

Първо заседание на новоизбраните общински съветници, кмет на общината и кметове на населени места се проведе днес в Балчик. Тържественото заседание беше открито от областния управител Красимир Кирилов.

Общинският съвет на Балчик проведе първо заседание и избра председател

След полагането на клетва от избрания за четвърти мандат кмет на общината Николай Ангелов и кметове на населени места, Красимир Кирилов им връчи символите на властта. Заседанието беше ръководено от най-възрастния избран общински съветник д-р Маргарита Калинова. По нейно предложение общинските съветници избраха петчленна комисия по избор на председател на Общински съвет. Направени бяха две номинации за поста - Николай Колев от БСП за България и Виктор Лучиянов - избран за съветник от МК АБВ, ЗНС. 


След проведено гласуване с 11 гласа "за" беше избран Николай Колев. Новоизбраният председател се обърна към своите колеги, като призова всички да се обединят и да работят за благото на хората от Община Балчик.

Николай Колев е счетоводител по образование и работи като агент във фирма за недвижими имоти. Избирането му за председател Колев определи като голяма отговорност и предизвикателство и заяви, че ще работи за обединението на Общински съвет и добър диалог с местната администрация в интерес на жителите на общината.