ОИК-Добрич счете за неоснователни две от жалбите днес

От Общинската избирателна комисия в Добрич съобщават, че считат за неоснователни две от подадените жалби днес

ОИК-Добрич счете за неоснователни две от жалбите днес

Единият сигнал беше за микробус марка „Мерцедес“, облепен с агитационни материали, който е извозвал хора до Основното училище "Панайот Волов", а другият за агитация на чужд език от зам.-председател на Секционна избирателна комисия в Средното училище "Любен Каравелов".



От ОИК съобщават още, че при проверката на сигнала за микробус „Мерцедес“ са разговаряли с полицейски служител, който е на място. Той не е забелязал превозното средство, цитирано в жалбата, да е спирало пред ОУ „П. Волов“ и да извозва хора. Служителят от Областната дирекция на МВР е потвърдил, че пред учебното заведение е спрял бял микробус марка „Фолксваген“, без агитационни материали по него, управляван от гласоподавател, лично познат на полицая. 

Пред сградата на учебното заведение органите на реда са разговаряли със застъпник от партията, подала сигнала. Той е заявил, че микробус марка „Мерцедес“, облепен с агитационни материали, е преминал четири пъти по улицата, но не е спирал и не е извозвал хора.

И за двете жалби решението на ОИК-Добрич е, че намират подадените сигнали за неоснователени, поради липса на констатирани законови нарушения на изборното законодателство.