Изчезна къщата на варненка насред ромска махала

Жена от Варна се е обадила в администрацията на район „Одесос", че къщата в имота й някак е изчезнала. На нейно място изникнали стоманобетонна настилка и армировка за колони, с които неизвестни строители положили основите за чисто нов градеж.

Изчезна къщата на варненка насред ромска махала

След проверка на имота от служителите на централния варненски район било установено „частично изграден строеж с неизвестно предназначение". Неизвестни се оказали и възложителят на строежа, и изпълнителите му. Освен това нямало и следа от евентуален надзор на обекта.



 

Съседите от ромската махала твърдели, че са в пълно неведение кой и защо строи къща в чужд двор. В пълна мъгла било обвито и премахването на съществувалата по-рано сграда.

 

Служителите от администрацията на „Одесос" съставили акт за спиране на незаконното строителство. Очаква се и кметът на града Кирил Йорданов да издаде заповед за забрана на градежа, съобщи chernomore.bg

 

Това не е единственият строеж в този регион, за който никой не иска да поеме отговорност. Ромските фамилии застрояват всяко парче земя в махалата, което не се обитава от своите стопани, или изграждат „гнезда" в някоя от изоставените постройки.