Окръжен съд – Добрич постави под домашен арест полицейски служител

Окръжен съд – Добрич измени наложената на 46-годишния Румен А. Л. от Добрич мярка за неотклонение задържане под стража в домашен арест.

Окръжен съд – Добрич постави под домашен арест полицейски служител
Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 01.07.2011 г. като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, полицейски орган – младши разузнавач по линия „издирване” в сектор Криминална полиция при Първо РУП на ОД на МВР е приел банкнота от 50 лв., които не му се следват, загдето е нарушил служебните си задължения.

Окръжен съд – Добрич, взе спрямо него на 01.07.2011 г. най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Днес съдът разгледа искането му за изменение на мярката в по-лека.

Двамата адвокати на Румен пледираха, че по делото вече са събрани необходимите доказателства и липсва опасност, подзащитният им да се укрие или да извърши друго деяние. Задържаният е съдействал за разкриване на обективната истина и преценка на поведението му налагала изменение на мярката за неотклонение в по-лека.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави на искането с аргумент, че Румен може да въздейства на свидетели по делото. Прокурорът посочи, че негови приятели са направи такива опити.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна искането, с материалите по делото и изслуша становищата на страните, измени наложената на Румен Л. мярка за неотклонение задържане под стража в домашен арест.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна, а делото е насрочено там за 20.09.2011 г.

Румен Л. има средно образование, женен е, работещ, не е осъждан.