С цветна градина “Изида” зарадва децата от Дома за медико-социални грижи в Добрич

Домът за медико-социални грижи за деца в ж.к. „Добротица” се сдоби с нова цветна градина, подарък от фирма „Изида”. Прекрасните цветя ще радват всички деца, техните родители и персонала на социалното заведение.

С цветна градина “Изида” зарадва децата от Дома за медико-социални грижи в Добрич

Това не е първото дарение на собственика фирмата Младен Матеев за Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич. Той е помогнал в  изграждането на Центъра за водолечение и залата за халолечение към Сектора за физиотерапия и рехабилитация. „Вече 3 години, откакто съм тук той идва редовно и ни помага за всичко, от което имаме нужда”, каза за Добрич Онлайн директорът на институцията д-р Иво Войчев.




По неговите думи площта от 400 кв. м., на която се намира градинката не е обработвана от години, на мястото й е имало само няколко лехи и храсти. Сега, благодарение на фирма „Изида” тя грее в приказна феерия от цветове. Около оградата и пътеката са разположени туи и красиво оформени чемшири, в площите, в които няма да има цветя на пролет ще изникне красив зелен килим от райграс. Освен цветните градини фирмата подарява на Дома автоматична поливна система и капково напояване, с които ще се поддържат всички площи. 


„Децата се зарадваха изключително много на подаръка, нали знаете, те обичат да цветно, а като поникне тревата ще стане още по-красиво”, каза в заключение д-р Иво Войчев.