10-годишен скейтър от Добрич - бъдещият Тони Хоук

Росен Мариянов Димитров от Добрич, познат като Роско, кара скейтборд от 5-годишен, той вече е четвъртокласник в ОУ „Хан Аспарух” и жъне успехи както в училище, така и в спорта.

10-годишен скейтър от Добрич - бъдещият Тони Хоук


На 5-годишна възраст, карайки колело в парка на Добрич Роско вижда как две по-големи деца карат скейтборд. Гледайки батковците малчуганът иска и той да опита. Още щом стъпва на дъската разбира, че това е неговият спорт, и до днес Преско и Радо са неговите идоли. 


След няколко дни баща му купува първия скейтборд. „Той беше на седмото небе, направо не знаеше къде се намира от радост. И до ден днешен като легне да спи вечер сънува скейт парка, как ще отиде там и ще направи някой нов трик”, разказа Мариян Димитров. Той сподели с усмивка, че за тези 5 години Роско има 12 счупени дъски и много скъсани кецове и наколенки.  


Роско тренира всеки ден по час, час и половина, дори и студените зимни дни не го спират да се качи на дъската. Упоритият и усилен труд се възнаграждават. През 2018 година младият скейтър участва в Републиканско първенство в София, където печели златен медал и титлата „шампион на България”.


В своята възрастова група 10-годишното момче печели почти всеки турнир, организиран в Добрич, също така участва и в редица републикански и международни състезания. Негов официален спонсор е магазин „База”, който го подкрепя във всяко състезание.


Четвъртокласникът е карал на много скейтпаркове в България, но този в родния град му е любим, защото е най-голям и най-красив. 


Следващата седмица Роско заминава за София, където ще премери сили в републикански турнир по скейтборд, той ще се състезава за варненски отбор. 

Екипът на Добрич онлайн пожелава на Роско още много успехи и някой ден да се нареди до звездите в този спорт.