Малчуганите от Детска градина „Първи юни” отбелязаха Деня на бонбоните

През месец октомври освен на есенни кестени, ябълки и круши в детска градина „Първи юни“ №17 ухае и на бонбони.

Малчуганите от Детска градина  „Първи юни” отбелязаха Деня на бонбоните

Както всяка година на този ден, малките готвачи от шестте групи, заедно със своите родители и учители майсториха сладки изкушения.




 

„Банани с пижами“, „Бисквитено руло“ и „Фъстъчковци“ изработиха сръчните ръце на децата от група „Детелина“, „Ябълкови донати“, локумени бонбони и „Кокоски“ приготвиха 4-годишните сладкари от група „Слънчо“. С бишкотена торта с банани, медени бисквити с канела и бисквитени бонбони почерпиха от група „Бонбон“.


Най-малките дечица, от първите групи „МикиМаус“ и „Звездица“, също участваха в бонбонената фиеста с шоколадови изненади и бонбони „Детска радост“. 


В група „Смехоран“, където са най-големите – бъдещите първокласници, предпочетоха  здравословните рецепти. Те приготвиха джинджифилови близалки, подходящи както за здраво, така и за болно гърло,  любимите на всички карамелки и  „Наречени бонбони“ като преди да ги омеси всяко дете нарече какво да донесат те на неговите приятели. Един нарече за здраве, друг - за сила, трети - да са усмихнати децата, четвърти – да са здрави децата и мама и татко.


Песента „Сладко медено“ звучеше във всички групи, а накрая празникът завърши с танци и почерпка със сладкиши.