Военните сили окупираха центъра на Добрич (+СНИМКИ)

На площад “Демокрация” в Добрич започна Националната информационна кампания „Бъди войник“.

Военните сили окупираха центъра на Добрич (+СНИМКИ)




На събитието, организирано от Министерството на отбраната, има открита информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея със свои щандове участват Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Силите за специални операции, Служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част и Централното военно окръжие. 




Присъстващите имат възможността да получат информация за същността на службата на кадровите войници, за обявените свободни места, за предстоящите конкурси и начините на кандидатстване. Освен това могат да разгледат военната техника, въоръжението и екипировката на Българската армия.



Командирът на Военноморските сили  контраадмирал Кирил Михайлов сподели, че във ВМС не достигат над 200 матроси и чрез националната кампания очаква да се попълни съставът. „Добрич е 25-ият град в страната, където инициативата гостува. Разчитаме да има интерес към служба във Военноморските сили. В момента има обявени 100 места, за които са подадени 107 заявления. 19 от подадените заявления са на хора от Добрич. Военноморските сили винаги са имали добра подкрепа от страна на Добрич“, каза още контраадмиралът.


От 17:30 часа 46 пехотен Добрички полк към НД „Традиция“ ще представи екипировката и въоръжението на Българската войска през XIX и XX век в Музей на открито на пл. „Демокрация”. От 18:30 часа ще се състои празничен концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили, спортен клуб „Алексия“ и изпълнители от Студио за поп-рок певци „Сарандев“. 




Националната информационна кампания „Бъди войник“ се провежда във всички областни градове и три общински центъра в България. Надеждата е да се привлекат кандидати за военна служба.