Младежките клубове Интеракт и Ротаракт в Добрич с нови президенти

С тържествена церемония по предаване на огърлицата смениха президентите на младежките програми на Ротари клуб в Добрич - Интеракт и Ротаракт.

Младежките клубове Интеракт и Ротаракт в Добрич с нови президенти

Бившите президенти Татяна Иванова на Интеракт и Иван Деветаков на Ротаракт предадоха огърлиците съответно на Самуил Радилов и Християн Христов. 





По традиция президентите на клубовете се сменят през една година. Организирането на тържествена церемония е израз на традиция. Предаването на огърлицата има за цел да покаже, че обичаите са важна част от живота на хората и да накара младежите да се почувстват значими. 

Бившите президенти Татяна Иванова и Иван Деветаков разказаха за изминалата година, а новите Самуил Радилов на Интеракт и Християн Христов на Ротаракт, споделиха своите планове и идеи за нови инициативи, изпълнени с енергия и желание да оставят следа. 

Освен това на тържествената церемония приеха нов член в Интеракт - 17-годишната Александра. Младежите в Интеракт и Ротаракт към момента са по около двадесет в клуб.


Хуманитарната организация “Ротари Интернешънъл” има 114-годишна история в служба на обществото. В своята дейност ротарианците осъзнават, че енергията на младите е добре да бъде насочена от ранна възраст, затова през 1962 година създават програма Интеракт за младежи на възраст между 12 и 18 години. След успеха на младежката програма, през 1968 година е създадена и програмата Ротаракт. Това е естествената връзка между младежите, на възраст от 18 до 30 години, и ротарианците. Ротаракт означава Ротари в действие (Rotary in action).