До три медала достигнаха борците от „Добруджански юнак“ на Балканиадата

Отличията при момчетата и кадетите бяха завоювани от шампионата в Панагюрище

До три медала достигнаха борците от „Добруджански юнак“ на Балканиадата

Добричкият клуб по борба „Добруджански юнак“ имаше трима представители на Балканиадата, като и тримата се качиха на почетната стълбица. Първенството се състоя в Панагюрище, а умения на тепиха демонстрираха таланти в три възрастови групи – момчета /до 15 год./, кадети /до 17 год./ и юноши /до 20 год./.



Силни изяви при момчетата в свободния стил имаха братята Дилян и Дарин Дичкови. Те завоюваха сребърен и бронзов медал в кат. до 41 кг. Младите добруджанци, които се подготвят под ръководството на треньора Драгомир Стойчев, се постараха да дадат най-доброто от себе си, но в крайна сметка бяха надвити от шампиона от Турция. Запомнящо се представяне при кадетите направи и Кристиян Димитров, останал в крайна сметка трети и взел бронз в кат. до 110 кг. Наставник на състезателя е Петър Петров, който е и президент на СК „Добруджански юнак“.

Клубният шеф даде висока оценка за представянето на местните борци, на които ще се разчита и догодина да представят България на форум от такъв ранг. Като цяло се получи силен турнир в Панагюрище, с много качествени и оспорвани схватки. Нашите момчета не отстъпваха съществено на най-добрите състезатели от региона, което е залог за бъдещи успехи. Балканиадата на практика беше финалното състезание за сезона от основните, залегнали в календара на БФБ. До тук 2019 г. се очертава доста сполучлива за клуба, имаме в актива си титли и медали на национално и международно ниво, коментира заслужилият треньор Петър Петров.  

В края на седмицата шестима „юнаци“ се отправят за Разград, където ще се проведе поредното издание на традиционния турнир „Лютфи Ахмедов“. Участието в него става след покана от страна на домакините, които са определили тази година умения пред тамошната публика да покажат момчета и кадети.