Спортният министър открива европейските първенства по шахмат в Албена

Спортният министър Свилен Нейков, президентът на Европейския шахматен съюз и на родната ни централа Силвио Данаилов, изпълнителният директор на федерацията ни Николай Велчев и представители на домакините от Албена, ще открият европейските индивидуални първенства по шахмат за деца, момичета и момчета до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 години.

Спортният министър открива европейските първенства по шахмат в Албена

Състезанията започват утре в Албена и ще продължат до 21 септември. Официалната церемония е насрочена за 20 часа на зелената поляна до административната сграда в курорта. 

За първенствата на Стария континент пристигнаха близо 2000 гости в Албена, като 1054 от тях са състезатели. Те са от 48 държави. Броят на участници е абсолютен рекорд в историята на европейския и  български шахмат.

 

От 12 до 15 септември в комплекса ще се проведе и заседание на Борда на Европейския шахматен съюз. На него ще се уточни подготовката и програмата за генералната асамблея в петзвездния гръцки курорт Порто Карас, която ще бъде по време на 18-ото европейско отборно първенство по шахмат при мъжете и жените в началото на ноември.