Добруджанското Черноморие - красива природа, рускини и рок концерти

В края сме на лятото - любимият сезон за мнозина. А станели дума за лято, първата асоциация е море. Какво от това, което предлага добруджанското черноморие, харесвате най-много, попитахме нашите читатели в поредната анкета на Добрич Онлайн. Постарахме се да съчетаем най-приятните занимания на морето с типичните за тях кътчета в областта.

Добруджанското Черноморие - красива природа, рускини и рок концерти

Безапелационен победител в анкетата е отговорът "Красивата и чиста природа на брега в Шабленско", който събира цели 43%. Фара, Крапец, Тюленово - спокойствие, тишина и девствена природа - най-обичаното нещо на морето за близо половината от нашите читатели.   


 

На второ място се нарежда фаворитът на силния пол - "Рускините в Кранево". 26% са посочили девачките от Москва, "Питър" или някоя провинциална губерния за най-голямото богатство на близкото Черноморие.

 

Рок концертите в Каварна събират 11% от вашия вот и допълват челната тройка. Helloween, Twisted Sister, Motörhead, Manowar, Scorpions, Blind Guardian, Edguy, Paradise Lost, Sonata Arctica, Kreator, Sodom, Destruction, Doro, Алис Купър, Deep Purple, Били Айдъл, Глен Хюз, Рони Джеймс Дио и още, и още, велики имена на рок и метъл музиката забиха в Каварна само в последните няколко години.

 

Два отговора си поделят 4 и 5 място с равен брой проценти - по 10%.

 

За "Риболова в Балчик" е гласувал всеки десети наш читател. Една отлична възможност за приятно прекарване край морето и същевременно полезна за домашната трапеза.

 

"Работата в Албена" също събира 10%. Хиляди добричлии намират препитание в летните месеци в курортния комплекс, едни пробват да развият собствен бизнес, други заработват като бармани, сервитьори, администратори, пиколо, камериерки или продавачи. Тук ще цитираме един наш читател, който под новина за добивите от жътвата в областта бе написал: "Доволен арендатор и албенаджия няма". Май, че е прав. Но въпреки това почти всички отново се връщат на работа в курорта и през следващото лято.

 

Лятото вече отминава и всички се завръщаме в Добрич. Следващата анкета на Добрич Онлайн е насочена само към шофьорите. Питаме ви: "Давате ли предимство на пешеходците на пешеходна пътека?", а възможните отговори са - Категорично да, винаги спирам за да пресекат; Да, често ми се случва; Имам желание, но ме е срам, че другите шофьори ще ми се смеят; Да не съм луд, не искам идващият зад мен да ме блъсне отзад; Не, напротив, даже преди зебрата давам повече газ.