Четири кражби през почивните дни в област Добрич

Общо четири кражби са били извършени на 5-и и 6-и октомври, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич.

Четири кражби през почивните дни в област Добрич

Две от тях са били от частни имоти, а третата от два леки автомобила. 



На 5 октомври, около 18:00 часа, в полицията е било получено съобщение за взломна кражба от частен имот в с. Ново Ботево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 29-и септември до 5-и октомври, чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в селскостопанска постройка. По данни на тъжителя са били откраднати заваръчен апарат и градинска ръчна техника. След проведените незабавни разследвания от органите на реда, са установили извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е бил задържан 62-годишен мъж, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Вторият сигнал за кражба отново е от частен имот, извършена в село Пчеларово, обл. Добрич. Подаден е на 6-и октомври, около 11:30 часа, в полицията. Установено е, че за времето от 16-и септември до 6-и октомври, чрез взлом на метална врата, неизвестен извършител е проникнал в барака. По данни на тъжителя е била извършена кражба на строителни материали, осветителни тела, електрически проводници и части за напоителна система. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново на 6 октомври, около 12:45 часа, в полицията е било получено съобщение за извършена кражба от две моторни превозни средства, паркирани в село Църква, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 21:30 часа на 5-и октомври до 12:00 часа на 6-и, чрез демонтаж е била извършена кражба на два броя акумулаторни батерии, трансмитер и музикален плейър от лек автомобил „Рено” и лек автомобил „Мазда”, и двата с добрички регистрации. По случая е образувано досъдебно производство.

Заглавната снимка е илюстративна