Лидерската позиция на чужд терен ще удържат добруджанци

Голмайсторът Галин Стоянов пропуска гостуването на „Хитрино“

Лидерската позиция на чужд терен ще удържат добруджанци

Футболистите на „Добруджа“ се настройват да запишат седма поредна победа от началото на сезона в Североизточна трета лига, с която да се утвърдят на върха в класирането. В мач от VIII  кръг добричлии се изправят днес от 16,00 ч. на терена в Хитрино срещу едноименния тим. Единственият сериозен кадрови проблем в редиците на „жълто-зелените“ е свързан с отсъствието на централният нападател Галин Стоянов. Младият таран е с вирусно заболяване, което не му позволи да тренира пълноценно през седмицата.


Въпреки това старши треньорът Светослав Петров има вариант за негов заместник на върха на атаката, като очакванията са рокадата да не се отрази върху цялостното представяне на отбора. Наставникът на добруджанци счита, че второто поредно гостуване през сезона е своеобразен тест за младите състезатели, които трябва да докажат, че са в състояние да се представят успешно далеч от стадион „Дружба. Селекционерът отхвърля каквото и да е подценяване на съперника, който играе силно пред собствена публика, и за да се постигне успех, трябва избраниците му да проявят концентрация и себераздаване от първата до последната минута на двубоя.   

Други двама от представителите на Добричка област в групата също имат мачове днес. „Калиакра“ ще спори в Каварна с коравия състав на „Суворово“, а „Септември“ /Тервел/ излиза на терена на друг претендент за челните места – „Светкавица“ /Търговище/. „Устрем“ /Дончево/ от своя страна приема утре /6 октомври/ у дома тимът на „Тополи“ от Варненска област.

Програма за срещите от VIII кръг в Североизточна трета лига - 5.10 /събота/, 16,00 ч.: Хитрино - Добруджа, Калиакра - Суворово, Светкавица /Тщ/ - Септември, Ботев /Н. пазар/ - Кубрат; 6.10 /неделя/, 16,00 ч.: Устрем /Д/ - Тополи, Бенковски /Бяла/ - Черноломец /П/, Шумен - почива.