Добруджа и Спартак (Варна) ще играят контрола в Добрич

В първата си контрола хандбалистите на Добруджа ще премерят сили с варненския Спартак.

Добруджа и Спартак (Варна) ще играят контрола в Добрич

ХК Добруджа и Спартак (Варна) ще изиграят контрола в зала "Русалка" в Добрич, в неделя (11 септември), от 18 часа. През миналия шампионат на А група добруджанци се окичиха със сребърните медали, а Спартак остана с бронза, което предвещава интересен мач в неделя, какъвто по традиция правят винаги двата отбора.


 

Проверката срещу Спартак е първа за добричките хандбалисти. През следващата седмица жълто-зелените ще изиграят още няколко контроли, с които да навлязат във форма както за вътрешния шампионат, така и за мачовете срещу молдовския Улим-Алексия за КНК в началото на октомври.

 

Първият кръг на мъжката А хандбална група е насрочен за 24 септември, но все още програмата на шампионата не е изготвена.

 

Четирима хандбалисти от юношите на Добруджа - Свилен Христов, Златан Петров, Кольо Колев и Йордан Захариев, пък бяха извикани в националния отбор за кадети, родени през 1996 г. От днес до неделя в  Габрово ще се проведе Балканско първенство по хандбал за кадети и кадетки. Помощник треньор на националния отбор на България в тази възрастова група при юношите е добричлията и треньор в школата на Добруджа Светослав Божков.