Двама готвачи от Албена с награди от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

Двама главни готвачи от Албена се представиха достойно в категорията „Най-добър готвач на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация 2019“:

Двама готвачи от Албена с награди от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

Иван Георгиев от „Фламинго Гранд Хотел и СПА“ се нареди на трето място, а веднага след него в почетната класация е Живко Стоянов от ресторант „Монтголфие“ – „Маритим Хотел Парадайс Блу“.
Един от представителите на Албена в конкурса за първи път беше жури – главният кулинар Симеон Симеонов. Той е участвал в надпреварата през 2004 г.

„Да оценяваш е малко по-трудно и отговорно, но затова журито беше съставено от доста известни и с голям опит в кухнята колеги. Постарахме се да направим възможно най-справедливото класиране според нас“ сподели той след края на конкурса.

Основните критерии, по които се оценяват участниците, са: подготовка и хигиена на работното място, безопасност на работа, използване на различни техники, спазване на времето за приготвяне и поднасяне на ястията, иновации при представянето на даденото меню и разбира се вкус и презентация.

Освен в основните категории – „Най-добър готвач“ и „Най-добър сладкар“ много участници тази година имаше и в младежките категории – „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сладкар“. В нея достойно се представиха няколко участници от ПГ по Туризъм „П. К. Яворов“ в град Добрич – гимназия, с която Албена работи по проект за дуално обучение.