„Септември“ спечели областното дерби

„Добруджа“ и „Устрем“ /Д/ излизат за нови три точки в гостуванията си

„Септември“ спечели областното дерби

Изиграха се първите срещи от VII кръг в Североизточна трета лига, като сред тях имаше областно дерби. На стадиона в Тервел тимът на „Септември“ се изправи срещу „Калиакра“. Домакините надделяха с категоричното 6:0, но гостите от Каварна се държаха съвсем достойно на игралното поле през първото полувреме, а на почивката те се оттеглиха само с гол пасив. Избраниците на треньора Валентин Пейчев обаче се развихриха през втората част и реализираха нови пет попадения, с които зарадваха привържениците си. Във временното класиране двата състава заемат съответно пета и четвърта позиция, разделяни от една точка.



От 16,00 часа днес предстоят да се изиграят и останалите мачове от кръга. Убедителният лидер в класирането на североизток – „Добруджа“ гостува в Тополи на едноименния отбор от Варненска област. „Жълто-зелените“ излизат в пълен състав за двубоя, като са амбицирани да запишат нова победа и да се укрепят на върха в подреждането.

Към подобно развитие ще се стремят и футболистите на приятната изненада през есента в групата – „Устрем“. На дончевци им предстои визита на терена в Попово срещу новаците от „Черноломец“, оставили също добри впечатления с изявите си най-вече в домакинските срещи. При успех „Устрем“ /Д/ ще се изкачи на втора позиция в таблицата.