Благотворителен маратон “Чрез Спорт Към Знание” ще се проведе днес в Добрич

Благотворителен маратон “Чрез Спорт Към Знание” ще се проведе днес в градския парк “Свети Георги” в Добрич

Благотворителен маратон “Чрез Спорт Към Знание” ще се проведе днес в Добрич

Както Добрич Онлайн писа спортната инициатива се организира за първи път в града. Целта е всяка завършена обиколка от 400 метра на участник в градския парк да бъде субсидирана с 1 лев от организаторите и партньорите на събитието. Така събраната сума ще е равна на броя обиколки, които са напрвили всички участници. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионалната библиотека “Дора Габе”. 
Началото на благотворителния маратон "Чрез Спорт към Знание" ще бъде дадено в 9 часа от павилиона за фреш на детелината. Проявата ще продължи до 12 часа. За участие не е необходимо предварително записване, а само удобни маратонки и настроение в деня на събитието.

Организаторите съобщават, че трасето е без денивелация, подходящо за всички възрасти, включително и деца. Предвидена е награда за най-малък участник.

“Чрез Спорт към Знание” е общност, инициираща спортни мероприятия, които провокират хората да спортуват и помагат за благотворителни каузи. 

Благотворителният маратон се провежда три поредни години в Силистра. В него общо участие са взели 600 човека,  които са направили 5 571 обиколки. Благодарение на тях за три години са закупени 345 нови книги.