Повдигнаха обвинение на двамата младежи, уличени в убийството на 41-годишен мъж

Ново, по-тежко обвинение повдигна Окръжната прокуратура в Добрич на задържаните за убийството на 41-годишния Диян Д. младежи.

Повдигнаха обвинение на двамата младежи, уличени в убийството на 41-годишен мъж

След преценка на събраните до момента доказателства по делото 19-годишният Шенер Р. и 18-годишният Румен К. са привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийство, извършено в съучастие. Наказанието за това престъпление /по член 199, ал. 2, т. 2, във връзка с член 198, ал. 1 от НК/ се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Тялото на 41-годишния Диян, който е бил обявен за издирване от близките си на 12 септември тази година, след като не се прибрал в дома си, бе намерено на 22 септември в землището на село Котленци. Аутопсията показала, че смъртта на мъжа е настъпила вследствие 14 прободни рани. Златните накити, с които Диян ходел обикновено, липсвали. Убитият пребивавал в Германия и при завръщането си в България ползвал услугите на единия обвиняем да го вози с автомобила си.

След като разследването по случая стига до двамата младежи като съпричастни към тежкото криминално деяние, се установява, че Шенер се е завърнал във Великобритания, където работел. Вчера сутринта той е кацнал на летище Варна и е бил задържан и отведен в Добрич.

Окръжната прокуратура в Добрич внесе днес искания в Добричкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата обвиняеми.