Промоционални цени привличат туристи по добруджанското Черноморие и през септември

С 10-15 дни в сравнение с предходни години се удължава туристическият сезон в Балчик, Кранево, Шабла и Каварна, съобщи за Добрич Онлайн Димитър Димитров – председател на Браншовата Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в регион Добрич.

Промоционални цени привличат туристи по добруджанското Черноморие и през септември

С около 20-25% са по-ниски цените за нощувка по хотелите на морето в областта в сравнение с разгара на сезона. Хотелиерите са много гъвкави в ценовата си политика и отстъпките на места достигат и до 30-40% в сравнение с август, обясни Димитър Димитров.


 

Хотелите в долната зона на Албена ще работят до 10-15 октомври, в Балчик към момента има резервации до 22 септември, в Кранево сезонът е удължен със седмица и ще продължи до 27-ми този месец, съобщи още председателят на Браншовата Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в регион Добрич.

 

Топлото и слънчево време в началото на септември и промоционалните оферти за нощувка предизвикват интереса на българския турист в момента. Нови резервации масово продължават да постъпват в хотелите в областта и от румънски туристи.