В библиотеката представят изложба, посветена на видни добруджанци с принос в културата

Изложба „Видни добруджанци с принос в културата и изкуството на Добруджа - Галина Дурмушлийска, Петър Крумов и Райко Тонев” откриват в Регионалната библиотека “Дора Габе” днес.

В библиотеката представят изложба, посветена на видни добруджанци с принос в културата

От културната институция съобщават, че експозицията е по повод 60-годишнината от рождението на Галина Дурмушлийска, 85-годишнината на Петър Крумов и 90-годишнината на Райко Тонев – личности, с ярко присъствие в музикалния живот на Добруджа и България. В изложбата са включени библиотечни документи от фонда на сектор „Краезнание” на библиотеката - книги, периодични издания, сборници, компактдискове и снимки. 



По повод Деня на Добрич място в изложбата са подредени и книги на Атанас Пеев и Петър Крумов, както и изследванията на Ахил Карамузов. Изложена е и книгата на Любен Бешков „Добруджанци в науката, изкуството и културата”, представяща живота на добруджанските творци Галина Дурмушлийска, Петър Крумов и Райко Тонев, които за своите заслуги са били отличени със званието Почетен гражданин на град Добрич.

Експозицията „Видни добруджанци с принос в културата и изкуството на Добруджа” може да бъде разгледана в Регионалната библиотека „Дора Габе” от 24 септември до 8 октомври.