Надал вдига бунт на US Open

Рафаел Надал бе бесен, че трябваше да започне мача си от четвъртия кръг на влажен корт, като Анди Мъри и Анди Родик също се оплакаха от условията.

Надал вдига бунт на US Open
Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че организаторите на US Open рискуват здравето на тенисистите заради пари.

Причина за острите думи на световния №2 стана решението на американците да принудят част от състезателите да излязат на корта въпреки дъжда и неприемливите условия за игра.

Надал бе бесен, че трябваше да започне мача си от четвъртия кръг на влажен корт, а Анди Мъри и Анди Родик също се оплакаха от условията. Техните мачове все пак започнаха, но след 15-ина минути игра бяха прекратени.

Официалните лица трябваше да се откажат от намерението си да се изиграят и мачовете при жените, тъй като започна нов порой точно след загрявката на Серена Уилямс и Анастасия Павлюченкова.

„Не искаме да излизаме на корта, когато вали. Не мисля, че е честно. Все същата история, всичко, което ви интересува, са парите. Не сме защитени. Падат много пари на турнирите от Големия Шлем, но ние сме чат от шоуто. Всички работят за парите, но не и за нас. Знам, че има фенове по трибуните, но здравето на играчите е важно", коментира испанският тенисист.

Британецът Анди Мъри също заяви, че е прекалено опасно да се играе: „На тенисистите им се играе повече от на всеки друг, но когато не е опасно. Топките бяха мокри, терените подгизнали. Нямаше никакъв смисъл да излизаме за 7-8 минути на терена и след това пак да се приберем", каза Мъри.